Nakon pet uspješnih godina programa CIRCLE Women Doc Accelerator, ove godine je otvoren poziv i za izvedeni program pod nazivom CIRCLE Fiction Orbit 2023, koji je osmišljen kao nova radionica za žene i sve koji se tako identifikuju, a koji rade na filmu.

Tokom radionice, odabrane učesnice će raditi sa vodećim stručnjacima iz ove oblasti, kako bi unapredili svoje projekte i identifikovali njihove produkcione potrebe.

Svi učesnici će dobiti povratne informacije o svom scenariju i opcijama produkcije, uključujući najbolje strateške izbore, kao i psihološku podršku tokom kreativnog procesa.

CIRCLE Fiction Orbit će se bazirati na filozofiji rada i metodologiji kojoj se pristupa i kroz program CIRCLE Women Doc Accelerator. Program vode Bjanka Oana (scenaristkinja i producentkinja) i Paula Vakaro (producentkinja i scenaristkinja). Kompletna lista mentora će biti dostupna nakon konačnog odabira projekata.

 

 

Ova intenzivna jednosedmična rezidencijalna radionica otvorena je za režiserke i/ili producentkinje koje razvijaju svoj drugi ili treći igrani igrani film.

Prijave se podnose putem ovog linka. Rok za podnošenje prijava je 18. jul 2023. godine.

Među partnerima programa je i Filmski centar Crne Gore, a radionica će se održati od 20. do 26. novembra ove godine u Crnoj Gori.

CIRCLE Women Doc Accelerator je ekskluzivni jednogodišnji trening program koji je svake godine otvoren za 10 rediteljki i producentkinja. One dolaze u CIRCLE kako bi razvile dokumentarne projekte sa snažnim međunarodnim potencijalom, u bilo kojoj fazi razvoja. CIRCLE služi kao odskočna daska za podsticanje međunarodne saradnje i, kroz to, osnažuju se audiovizualne profesionalke da ostvare svoj puni, međunarodni potencijal. Glavna misija je osnaživanje žena u filmskoj industriji i povećanje vidljivosti autorki i rediteljki u široj Evropi i uopšte.

Detaljnije informacije i pojašnjenja mogu se dobiti putem mejl adrese info@doccircle.me. ili na ovom linku.