CIRCLE Women Doc Accelerator objavljuje poziv za ekskluzivni polugodišnji trening. Deset rediteljki i/ili producentkinja sa dokumentarnim filmom u bilo kojoj fazi produkcije, dobiće priliku da ga unaprijeđuju kroz rad sa vodećim evropskim ekspertima, te prezentuju široj profesionalnoj zajednici tokom gostovanja na filmskom festivalu DOK Leipzig, razvijajući istovremeno i svoje profesionalne vještine.

Program CIRCLE sastoji se iz tri modula:

MODUL 01: 3 – 7. jun • Podgorica ( Crna Gora )

Prvi modul je fokusiran na kreativni razvoj projekta kroz intenzivnu i temeljnu analizu uz pomoć iskusnih scenarista i producenata, sa ciljem da se dostigne šira percepcija, razvije sadržaj i definiše potencijal svakog projekta. Pažljivo osmišljen à la carte program sastoji se od grupnog rada, ekskluzivnih studija slučaja i individulnih sastanaka sa uspješnim rediteljima, inspirativnim producentima i filmskim profesionalcima. Svi eksperti su pozvani uzevši u obzir konkretne potrebe odabranih učesnica i projekata.

MODUL 02: 27 – 31. avgust • Srbija, Hrvatska

Drugi modul je posvećen radu na daljim produkcijskim strategijama sa stručnjacima za komunikaciju i marketing u filmu, uz ambiciju da se projektima omogući međunarodna vidljivost i bolja mogućnost finansiranja. Glavni fokus je na strateškom planiranju, PR, marketinškoj i distribucijskoj strategiji.

MODUL 03: 27 – 30. oktobar • DOK Leipzig ( Nemačka )

Treći modul nudi dodatno upoznavanje sa najsavremnijim tendecijama i alatima, kao i uvid u tržište dokumentarnog filma, kroz posebno osmišljen DOK Industry Side Bar program za učesnice. Akcenat je na povezivanju i prezentaciji projekata potencijalnim partnerima, finansijerima, televizijama, i festivalima, kroz specijalizovane okrugle stolove namijenjene učesnicama CIRCLE programa, tokom DOK Leipzig Co-Pro Marketa.

Za prijavu je potrebno popuniti formular koji se nalazi na sajtu www.doccircle.me

Rok za prijavu je 28. februar 2020. Objavljivanje rezultata planirano je za početak aprila 2020.

Troškovi učešća iznose 1200 eura i pokrivaju pedagoški materijal, smještaj i obroke za sva tri modula. U slučaju potrebe, CIRCLE Women Doc Accelerator može dodijeliti do dvije stipendije.

Program organizuje producentska kuća Wake Up Films iz Novog Sada u saradnji sa Underhill Festom iz Podgorice, filmskim festivalom DOK Leipzig, Evropskom ženskom audio-vizuelnom mrežom (EWA), Hrvatsktskim Audio-vizualnim Centrom (HAVC), MEDIA deskom Srbije, MEDIA Deskom Crne Gore, Gradskom upravom za kulturu Novog Sada i produkcijskom kućom Sekvenca iz Zagreba.

Više informacija o prijavi i programu može se naći na sajtu www.doccircle.me ili na info@doccircle.com.

CIRCLE je nova trening inicijativa sa fokusom na osnaživanje rediteljki i producentkinja dokumentarnog filma, kako kroz razvoj odabranih projekata u različitim fazama razvoja, tako i kroz unapređenje njihovih profesionalnih vještina i osnaživanje svijesti i samopouzdanja. Uvođenje do deset CIRCLE učesnica sa najsavremenijim tendencijama industrije, upoznavanje sa novim alatima, omogućavanje boljeg pozicioniranja na sceni i povezivanje – samo su neki od ciljeva programa.