CIRCLE Women Doc Accelerator objavljuje poziv za ekskluzivni godišnji trening. Deset rediteljki i/ili producentkinja sa dokumentarnim filmom u bilo kojoj fazi produkcije, dobiće priliku da unapređuju svoj projekat kroz rad sa vodećim evropskim ekspertima, razvijajući istovremeno i svoje profesionalne vještine.

Program CIRCLE sastoji se iz tri modula koja će biti realizovana u tri države:

MODULE 01: jun 2022. Srbija

Detaljna analiza i kreativni razvoj projekta

MODULE 02: septembar 2022. Hrvatska

Kreativni razvoj i “pakovanje” projekta

MODULE 03: januar 2023. Italija

Umrežavanje: When East Meets West u okviru Trieste Film Festivala

Zbog situacije u vezi sa pandemijom virusa Covid-19, CIRCLE Women Doc Accelerator 2022 može prilagoditi i izmijeniti formu i datume realizacije programa, o čemu će selektovani učesnici biti blagovremeno obaviješteni.

Zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem online formulara na zvaničnoj stranici programa CIRCLE – Women Doc Accelerator.

Rok za podnošenje prijava je 17. februar 2022. godine, a konačna selekcija će biti objavljena početkom aprila.

Učešće na ovogodišnjem programu plaća se 3000 €, a pokriva rad mentora, smještaje i obroke za sva tri modula. U slučaju potrebe, CIRCLE Women Doc Accelerator može dodijeliti do dvije stipendije.

Selektovani učesnici imaće priliku da dobiju neku od sljedećih nagrada: Syndicado Film Sales nagradu, EWA Network – Women’s Talent Development nagradu i nagradu Cineuropa Marketing.

CIRCLE Women Doc Accelerator partner je sa Eurimažom, koji je u prethodnom periodu, u dijelu podrške pogramima orijentisanim na rodnu ravnopravnost, dodijelio sponzorstvo programu CIRCLE iza kog, kao zemlja nosilac projekta, stoji Crna Gora.

Program organizuje producentska kuća Wake Up Films iz Novog Sada u saradnji sa partnerima među kojima je Filmski centar Crne Gore, koji je i u prethodnom periodu pružao podršku ovom uspješnom međunarodnom programu za razvoj projekata i usavršavanje autorki dokumentarnog filma.