CIRCLE Women Doc Accelerator poziva 10 filmskih autorki (rediteljki i producentkinja) koje rade na kreativnim dokumentarnim filmovima u bilo kojoj fazi produkcije (od razvoja do rough cut-a) da se prijave za sedmo izdanje ove međunarodne trening inicijative.

Uz snažnu podršku renomiranih stručnjaka i mentora iz područja dokumentarnog filma, odabrane učesnice će imati priliku da intenzivno rade na kreativnom razvoju svojih projekata, prošire svoju mrežu kontakta i predstave svoje projekte evropskoj i međunarodnoj filmskoj javnosti.

Kroz tri radna modula, CIRCLE podstiče razvoj projekata, ali se takođe snažno fokusira na dijeljenje znanja i razvoj profesionalnih veština, sa ciljem povezivanja učesnica sa ostatkom filmske industrije i svjetski poznatim mentorima. 

Program CIRCLE Women Doc Accelerator 2024 se sastoji od 3 modula u 3 različite zemlje. Svaki modul fokursira se na drugačiji ključni aspekt razvoja projekta. 


Modul 01: jun 2024. (Grčka)

Detaljna analiza i kreativni razvoj projekata

Prvi modul fokusiran je na kreativni razvoj i temeljnu analizu projekata. Uz mentorstvo stručnih režisera, scenarista i producenata, svaki se projekat temeljno obrađuje kako bi se odredile njegove snage i potencijal. Eksperti su pozvani da učestvuju u radu uzimajući u obzir konkretne potrebe odabranih projekata. Kroz kombinaciju individualnih konzultacija sa grupnim radom i studijama slučaja, smisao ove faze rada je širenje percepcije učesnica o njihovim filmovima i osmišljavanje strategije za rešavanje potencijalnih izazova s kojima su se susrele na svom kreativnom putovanju. Sastavni dio ovog, ali i ostalih modula su i masterclassovi, filmske projekcije i druge aktivnosti.

 


Modul 02: septembar 2024. (Srbija)

Kreativni razvoj i pakovanje projekata

Osim kreativnog razvoja, drugi modul je posvećen strateškom planiranju i pakovanju projekata. Svaki projekt ima svoje posebne potrebe, i zato je cilj razviti i osmisliti individualizovane produkcijske i komunikacijske strategije, kako bi se podigla međunarodna vidljivost i finansijski potencijal projekata. Ovom prilikom, učesnice će raditi sa vodećim stručnjacima specijalizovanim za pakovanje projekata i filmski marketing, kao i međunarodne koprodukcije i druga filmsko-pravna pitanja. 

 


Modul 03: januar 2025. (Trst, Italija) 

Povezivanje u okviru When East Meets West / Trieste Film Festival
Treći modul nudi dodatno upoznavanje sa savremenim tendencijama, alatima i uvid u dokumentarno stvaralaštvo kroz WEMW industrijski program. Akcenat je na umrežavanju učesnica i predstavljanju projekata potencijalnim partnerima i finansijerima tokom WEMW. 

 

 

Rok za podnošenje prijava projekata je 26. februar 2024.

Cijena participacije je 3600 € i pokriva pedagoške troškove, troškove smještaja i obroka tokom sva tri modula, kao i različite ponude partnera programa. CIRCLE Women Doc Accelerator može dodijeliti stipendije učesnicama kojima je potrebna pomoć.

Za sva dodatna pitanja, pišete na info@doccircle.me.

Više informacija o programu, prethodnim izdanjima, učesnicama i ekspertima možete naći na sajtu www.doccircle.me.