CPH:LAB je dio industrijske sekcije CPH:DOX-a, koji ima za cilj da, kao program za razvoj talenata u oblasti dokumentarnog filma, ohrabri, obuči, umreži i promoviše kreativne producente i autore.

 

CPH:LAB je zamišljen kao međunarodni inkubator za dokumentarne projekte koji žele istražiti potencijal digitalnih tehnologija i domete dokumentarnog filma u digitalnom dobu.

 

Kao odgovor na globalnu pandemiju virusa COVID-19, CPH:LAB 2020/2021 očekuje prijave projekata koji će se baviti temom “Protopia” – „Drugi svijet je moguć“. Dok utopija opisuje idealnu državu, savršenu i nerealnu, a distopija je neidealna, nezdrava država, nezdrava i rastuća, protopija bi bila proaktivni most od našeg trenutnog stanja ka poboljšanom, a ne savršenom društvu.

 

Projekat je podržan od strane Danskog filmskog instituta i Creative Europe MEDIA Programa.

 

CPH:LAB je kontinuirana online radionica za razvoj i produkciju dokumentarnih projekata, koja je smještena u period od četiri mjeseca, od sredine septembra 2020. do sredine januara 2021. godine i, ukoliko bude moguće, tokom CPH:DOX-a u Kopenhagenu – od 23. do 25. marta 2021.

 

Biće selektovano šest inovativnih i interaktivnih kreativnih dokumentarnih projekata koje razvija oko petnaest novih i etabliranih kreativaca iz cijele Europe i šire.

 

Rok za podnošenje prijava je 28. jun 2020. godine.

 

Detaljnije informacije u vezi sa pravilima i samom prijavom mogu se naći ovdje.