Sarajevo Film Festival otvorio je poziv za prijave na programe Docu Rough Cut Boutique, CineLink Drama i CineLink Co-Production Market.

 

Docu Rough Cut Boutique je program posvećen dokumentarnim filmovima u naprednoj fazi montaže. Sastoji se iz tri modula: radionica u Budimpešti (mart 2020), radionica u Sofiji (jun 2020) i u Sarajevu (avgust 2020). Radionice uključuju tutorijale o montaži, grupne sesije i individualne konsultacije sa eminentnim stručnjacima i profesionalcima iz oblasti dokumentarnog filma.

 

CineLink Drama je program koji će selektovati šest najboljih novih serija iz jugoistočne Evrope koje će se, u formi pitching-a, predstaviti  najvažnijim  regionalnim i evropskim emiterima, VoD i SVoD operaterima i distributerima, nakon čega slijede razgovori i sastanci sa njima. Program se sastoji od četvorodnevne radionice u aprilu 2020., dok je finalno sastajanje planirano kao dio CineLink industrijskih dana.

 

Tu je i prvi poziv za prijave na CineLink Co-Production Market koji je otvoren za sve zainteresovane autore i producente sa novim dugometražnim igranim filmovima u fazi razvoja. Projekti koji se mogu prijaviti moraju biti prvi ili drugi film autora koji se prijavljuje, mogu biti u ranoj fazi razvoja, ali da u prijavi već imaju određenog producenta, reditelja i scenaristu. Selektovani projekti učestvovaće na četvorodnevnoj CineLink radionici za razvoj projekta u aprilu i avgustu 2020. godine, tokom 26. izdanja Sarajevo film festivala.

 

Rok za prijavu za Docu Rough Cut Boutique je 5. februar 2020., dok je za CineLink Co-Production Market i CineLink Dramu rok 1. februar 2020.

 

Sve relevantne informacije i obrasce za prijave možete pronaći na sljedećim linkovima:

 

Docu Rough Cut Boutique

 

Cinelink Co-Production Market

 

Cinelink Drama