Panevropska mreža European Film Promotion (EFP) poziva zainteresovane glumice i glumce da se prijave za učešće u programu Shooting Stars, koji je namijenjen predstavljanju glumačkih talenata široj kinematografskoj javnosti tokom Međunarodnog filmskog festivala Berlinale 2020. godine.

 

Pravo učešća imaju crnogorski glumci/glumice do 32 godine starosti, koji su već započeli uspješnu karijeru u svojoj zemlji, potom igrali glavnu ulogu u dugometražnom igranom filmu crnogorske ili inostrane produkcije koji je prvi put javno prikazan u periodu od 18 mjeseci prije ovog izbora, ili glumili u filmu koji će biti prikazan na predstojećem Berlinalu.

 

Od kandidata se takođe očekuje napredno znanje engleskog jezika i spremnost da sarađuje u svim pres i promotivnim aktivnostima, tokom obaveznog prisustva u Berlinu od 20-25. februara 2020. godine.

 

Prednost će imati glumac/glumica čija su uloga ili film nagrađeni u Crnoj Gori, odnosno ukoliko je njihov film dobro poznat (selektovan na različitim festivalima, prikazan u nekoliko zemalja), a posebno ako je kandidat glumio u filmu koji izlazi 2020, kako bi se otvorile mogućnosti za promociju.

Aplikacione formulare, dokaze kojima se potvrđuje zadovoljavanje traženih kriterijuma, kao i dodatne priloge, neophodno je dostaviti najkasnije do 9. oktobra 2019. godine na e-mail adresu: info@bildwpfccg.wpengine.com, sa naznakom Konkurs – Shooting Stars, European Film Promotion.

Dodatne priloge u smislu ovog konkursa čini:

– DVD kopija selektovanog filma i kopija showreel-a (ili streaming linkovi) sa engleskim titlom;
– Kratak sinopsis filma na engleskom jeziku;
– Kolor fotografija – portret kandidata visoke rezolucije (210x148mm,300dpi), i, ukoliko je moguće, fotografija cijele figure;
– Kratka biografija i filmografija kandidata na engleskom jeziku;
– Kontakt adresa agenta i kandidata;
– Potpisana i ovjerena izjava kandidata i producenta na crnogorskom i engleskom jeziku da European Film Promotion može za potrebe marketinške kampanje koristiti fotografije i isječke iz filma, odnosno showreel-a, bez obaveze plaćanja finansijskih naknada po osnovu autorskih i drugih prava.

 

O finalnom izboru kandidata odlučuje međunarodni ekspertski žiri koji obrazuje navedena panevropska mreža.

 

Ukoliko crnogorski kandidat bude odabran za učešće od strane međunarodnog ekspertskog žirija EFP-a, Filmski centar Crne Gore, osim troškova kandidature, sufinansiraće put, boravak i promotivne aktivnosti u Berlinu.

 

Za više informacija se možete pisati na info@bildwpfccg.wpengine.com.

 

Uslove konkursa i aplikacione formulare možete preuzeti ovdje:

 

1. Conditions for nomination _ EFP Shooting Stars 2020

2. Material request for nomination _ EFP Shooting Stars 2020

3. Photo permission for PR campaign _ EFP Shooting Stars 2020

4. Most important films for PR campaign _ EFP Shooting Stars 2020

5. Letter of commitment _ EFP Shooting Stars 2020