Jihlava International Documentary Film Festival poziva producente dokumentarnih filmova iz Crne Gore, koji imaju višegodišnje iskustvo u ovoj oblasti, da se prijave za 13. izdanje programa Emerging Producers 2025.

Ovaj jedinstveni program umrežava nadarene producente evropskih dokumentarnih filmova, koji imaju ambicije da djeluju na evropskom filmskom tržištu.

U uslovima se navodi da kandidati moraju imati barem jedan dugometražni ili srednjemetražni dokumentarni film koji je bio prikazan na festivalima i koji je imao bioskopsko prikazivanje. Iako je fokus na dokumentaristima, razmatraće se i prijave kandidata sa igranim ostvarenjima. Prethodno iskustvo kandidata sa drugih radionica i programa tretira se kao prednost prilikom selekcije.

Emerging Producers 2025 nije projektno orijentisan program, pa se mogu prijaviti i kandidati koji rade na ličnom profesionalnom razvoju.

Svake godine, Emerging Producers program selektuje 18 učesnika, a ove godine će odabrani učesnici biti objavljeni u julu mjesecu. Rok za podnošenje prijava je 31. mart 2024. godine.

Detaljnije o programu i prijavi možete pročitati ovdje.