Međunarodni trening program za reditelje i scenariste EKRAN+ otvoren je za sve zainteresovane.

EKRAN+ je dvadesetdvodnevni  trening program koji ima za cilj razvoj scenarija i tritmenta i proizvodnju dvije scene iz svakog od selektovanih projekata, pod mentorstvom eminentnih filmskih stručnjaka među kojima su Wojciech Marczewski, direktor programa EKRAN+, Paweł Pawlikowski, Ildiko Enyedi, Antoine Jaccoud, Udayan Prasad, Marilyn Milgrom, Margaret Glover, Denijal Hasanović, Volker Schloendorff, Roshanak Behehst Nedjad i Christoph Hochhäusler.

Svaki projekat koji bude odabrane za ovaj program biće predstavljen od strane kreativnog tima projekta (reditelj, scenarista, direktor fotografije i producent). Program uključuje razvoj scenarija i/ili tritmenta kroz individualni i grupni rad, pripremu snimanja: kasting, storyboard, konsultacije sa mentorima, zatim snimanje scena, montaža i evaluacija i analiza snimljenog materijala. Kreativni timovi biraju lokacije za snimanje, glumce i set design, u okviru uobičajenih logističkih i budžetskih ograničenja.

 

 

Program je podijeljen u tri sesije:

  • sesija 1: 7 – 10. jun 2021., sa rediteljima i scenaristima,
  • sesija 2: 19 – 27. jul 2021., sa rediteljima i scenaristima,
  • sesija 3: 27. septembar – 5. oktobar 2021., sa rediteljima, scenaristima, direktorom fotografije i producentom,
  • Follow-up (opciona sesija): dva dana u decembru 2021., sa rediteljima i scenaristima.

EKRAN+ program podržan je od strane Creative Europe MEDIA programa, a partneri na projektu su Wajda Studio i Wajda School, Focal (Švajcarska), Austrian Film Institute, Hrvatski audiovizualni centar, Lithuanian Film Centre, Polish Film Institute i Polish Filmmakers Association.

Rok za podnošenje prijava je 12. april 2021.

Detaljnije informacije mogu se naći na zvaničnoj Internet stranici EKRAN+.