Industrijska platforma EUROPEAN WORK IN PROGRESS poziva zainteresovane autore i producente da se prijave na novo izdanje ovog marketa, koje će biti održano u Kelnu, od 14. do 16. oktobra 2024. godine.

European Work in Progress je događaj koji se održava tokom Filmskog festivala u Kelnu, a posvećen je producentima i distributerima evropskih i njemačkih filmova visokog kvaliteta i međunarodnog potencijala. Market u širem fokusu ima svjetsku distribuciju, prodaju i TV kompanije.

Isječci iz selektovanih dugometražnih filmova u fazi produkcije, a koji ispunjavaju odgovarajuće umjetničke standarde, biće predstavljeni na ovogodišnjem European Work in Progress-u. Fokus ovih prezentacija je na dodatnom finansiranju i razvoju strategija za distribuciju.

Za razliku od ostalih koprodukcijskih marketa, European Work in Progress ima za cilj da predstavi projekte koji su već u fazi produkcije. Prednost ove faze produkcije je u tome što se, u odnosu na fazu finansiranja, projekti mogu mnogo bolje procijeniti u smislu njihove podobnosti za bioskopska prikazivanja, pošto je vizuelni materijal već dostupan, može se procijeniti glumačka ekipa i stil filma, a rad reditelja i direktora fotografije može se vidjeti na osnovu konkretnih uzoraka rada iz samog projekta.

Market je podržan od strane MMC Studios Cologne, kao glavnog pokrovitelja i partnera festivala.

Rok za podnošenje prijava je 1. septembar 2024. godine, a formular možete pronaći ovdje.

Detaljnije o marketu i uslovima za prijavu pročitajte na zvaničnoj web prezentaciji marketa.