Torino FilmLab otvorio je poziv za prijave za programe FeatureLab 2020 i TFL Extended – TV series.

Poziv za FeatureLab 2020 upućen je kreativnim timovima sačinjenim od reditelja i producenta (moguće je i učešće scenariste), iz cijelog svijeta, koji razvijaju svoj prvi ili drugi dugometražni igrani film.

FeatureLab fokusira se na filmske projekte, bilo da se radi o igranom, kreativnom dokumentarnom, eksperimentalnom, animiranom filmu ili bilo kojoj drugoj vrsti filmske forme u naprednoj fazi razvoja.

Projekti FeatureLab-a imaće priliku da se takmiče za nagrade: TFL Production Awards, TFL Co-Production Awards, kao i pojedinačne nagrade koje se dodjeljuju za produkciju.

Ovaj program realizovaće se u formi dvije rezidencijalne radionice, u junu i septembru, uz finalu sesiju i učešće na Torino FilmLab Meeting Event-u u novembru 2020. godine.

Za tim od dva učesnika participacija iznosi 3.000 eura.

Rok za prijave je 22. januar 2020. godine do 12h.

Detaljnije o programu možete pročitati ovdje, a za dodatne informacije kontakt e-mail je: greta.fornari@torinofilmlab.it

 

Još jedan program Torino FilmLab-a je i TFL Extended – TV Series 2020.

Program je namijenjen zainteresovanim scenaristima, rediteljima i producentima. Ova radionica ima za cilj da sa učesnicima prođe kroz proces primjene osnovnih tehnika i vještina potrebnih za razvoj i proizvodnju uspješnih TV serija. Kandidati prijavljuju projekte TV serijala u ranoj fazi razvoja.

TFL Extended – TV Series 2020 je četvorodnevna radionica koja za mentore ima eminentne stručnjake iz oblasti audiovizuelne produkcije. Ova radionica o produkciji TV serija održaće se od 12. do 16. februara u Torinu.

Za tim od dva učesnika participacija iznosi 1.700 eura.

Rok za prijave je 8. januar 2020. godine do 12h.

Detaljnije o programu možete pročitati ovdje, a za dodatne informacije kontakt e-mail je: angelica.cantisani@torinofilmlab.it .