Festival kratkog filma u Ljubljani uputio je poziv svim zainteresovanim autorima i producentima da prijave svoje filmove za peto izdanje festivala koje će se održati od 19. do 24. avgusta 2019. godine u Ljubljani.

FeKK je najveći međunarodni festival kratkog filma u Sloveniji, sa programom koji je fokusiran na filmove mladh stvaralaca sa prostora bivše Jugoslavije, kao i na nacionalnu filmsku produkciju.

Prijaviti se mogu filmovi dužine do 30 minuta, bez obzira na žanr, a koji su proizvedeni u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Kosovu.

Prateći program obuhvata retrospektive, gostovanja filmskih profesionalaca, tematske programe, radionice, panel diskusije.

Festival se održava na različitim lokacijama u Ljubljani, a cilj je da u Sloveniju dovede što više autora, producenata, profesionalaca iz svih filmskih sektora, poveže ih i podstakne nove projekte i saradnje.

Detaljnije informacije u vezi sa četvrtim izdanjem Festivala kratkog filma u Ljubljani mogu se naći na zvaničnoj internet stranici ili na FilmFreeway platformi.

Rok za podnošenje prijava je 3. jul 2019. godine.