FEST – New Directors | New Films Festival, filmski događaj koji ohrabruje rad novih filmskih stvaralaca, poziva producente i reditelje da se prijave za 20. izdanje. Ovaj festival, koji se svake godine održava u plažnom naselju Espinho, je najdinamičnije filmsko dešavanje u Portugalu, fokusirano na otkrivanje novih talenata iz oblasti filmske umjetnosti koji dolaze iz cijelog svijeta.

Fest – New Directors | New Films Festival ima za cilj stvaranje prostora za mlade filmske stvaraoce da pokažu i promovišu svoj rad, razvijaju svoje vještine, ponude nove mogućnosti.

Ideja događaja je pružanje podrške stvaraocima na početku njihove profesionalne karijere u smislu sticanja publike, unapređenja obrazovanja i razvijanja novih projekata. Program je podijeljen na tri glavna dijela: filmske projekcije, Training Ground i Pitching Forum. Festival takođe pruža otvorenu i opuštenu atmosferu za umrežavanje i razmjenu znanja u neformalnom obliku.

Festival poziva zainteresovane autore i producente da prijave svoje dugometražne igrane i dokumentarne filmove i kratkometražne igrane, dokumentarne, eksperimentalne i animirane filmove za takmičarski program 20. izdanja.

Festival se održava od 24. juna i 1. jula 2024. godine.

Detaljnije informacije i uputstvo za prijavljivanje može se pronaći ovdje. Rok za prijave je 25. oktobar 2023. godine, a kasni rok je 4. mart 2024.

Dodatna pitanja u vezi sa prijavama mogu se uputiti na mejl adresu films@fest.pt .