Otvoren je poziv za prijave za First Cut Lab Balkans 2020. Ovaj program fokusira se na dugometražne igrane filmske projekte u fazi montaže, a koji potiču iz Crne Gore, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije. Selektovani timovi koje čine producent i reditelj prikazaće svoje najpotpunije „rough cut“ verzije filmskih projekata u zatvorenoj sesiji, nakon koje će dobiti komentare i sugestije od filmskih eksperata sa kojima budu radili. Tim eksperata čine tri eminentna međunarodna filmska profesionalca, kao i jedan profesionalni konsultant iz oblasti montaže.

 

Partneri na realizaciji projekta su Filmski centar Crne Gore, Centar za kinematografiju Kosova, Albanski nacionalni centar za kinematografiju i Filmska agencija Sjeverne Makedonije.

 

Glavni cilj programa je razvoj umjetničkog potencijala filmskih projekata selektovanih učesnika, a ujedno i podrška u dijelu prodaje, plasmana i vidjljivosti samih filmova.

 

Radionica First Cut Lab Balkans 2020 biće održana ovog ljeta u Prištini. Tačni termini biće naknadno potvrđeni.

 

Rok za podnošenje prijava je 15. maj 2020. godine.

 

Sve aplikacije moraju imati ispunjen prijavni formular kao i kompletan video materijal u minimalnom trajanju od 30 minuta.

 

Detalje u vezi sa programom i prijavom možete pronaći ovdje. Dodatne infomacije mogu se dobiti putem mejl adrese maartje.alders@firstcutlab.eu .