Otvoren je poziv za prijave na program Green Film Lab.  Radi se o trening programu posvećenom filmskim profesionalcima, koji ujedno fokusira i ekološki orijentisane prakse. Program se realizuje u Varšavi, od 15. do 18. juna 2023.

Poziv se odnosi na profesionalce koji rade na filmovima i serijama u pretprodukciji i produkciji projekata, s tim što se za ovaj program ne moraju nužno prijaviti sa projektom. Poziv je upućen i fondovima, filmskim centrima i komisijama i srodnim institucijama čiji su predstavnici zainteresovani da saznaju više o optimalnim uslovima na snimanjima, te menadžerima održivosti koji žele da nauče kako da primjene svoju stručnost na filmskim setovima.

Među pedagoškim stručnjacima uključenim u trodnevnu radionicu: Giovanni Pompili – italijanski producent i TFL alumni, Louise Marie Smith – osnivač i generalna direktorka Neptune Environmental Solutions (UK), Lucie Trémolières – francuska rediteljka i scenaristkinja i Dörte Schneider Garcia – pomoćnik reditelja i konsultantkinja za zelene prakse iz Portugala.

Rok za podnošenje prijava je 28. april 2023. godine.

Detaljnije o pozivu možete pročitati ovdje.

Green Film Lab je program koji realizuju TorinoFilmLab i Green Film, podržan od strane Nacionalnog muzeja filma i Trentino Film Komisije, u saradnji sa EAVE, uz podršku Creative Europe – MEDIA potprograma Evropske unije. Radionica se realizuje i uz podršku Poljskog filmskog instituta.