Kanadski Hot Docs Festival poziva sve zainteresovane autore i producente dokumentarnih filmova da se prijave za novo izdanje festivala i Hot Docs Foruma 2023. Hot Docs Festival planiran je za period od 27. aprila do 7. maja naredne godine.

Svoje dugometražnje, srednjemetražne i kratke dokumentarne filmove autori i producenti mogu prijaviti najkasnije do 16. novembra. Kasni rok za prijave je 14. decembar 2022. godine. Detaljnije o prijavama možete pronaći ovdje.

Za Hot Docs Forum 2023 koji učesnicima omogućava da svoje nove projekte predstave pred svjetskim stručnjacima i donosiocima odluka iz oblasti dokumentarnog filma, potrebno je poslati prijave do 2. januara 2023. Detaljnije o prijavama za ovaj dio programa možete pročitati ovdje.

Projekti koji apliciraju na Hot Docs Forum biće informisani o status svoje prijave početkom marta predstojeće godine. Selektovani filmovi imaće jednu nedjelju da prihvate ponuđeni slot za pitch, plate registraciju i obezbijede tekst za objavljivanje u publikaciji.

Svaki od timova koji predstavljaju projekte na Hot Docs Forumu mora imati najmanje dva i najviše tri člana.

 

 

Takođe, aktuelan je i poziv za program Hot Docs Deal Maker, koji predstavlja one-on-one pitch meeting program za timove koji traže međunarodne finansijere i partnere na projektu. Deal Maker će učesnicima omogućiti da se sastanu sa prikazivačima, predstavnicima platformi, fondovima, kompanijama i donosiocima odluka u ovoj oblasti, a sve to kroz “jedan na jedan” sastanke.

Svi koji budu selektovani za Hot Docs Forum, automatski su uključeni u program Deal Maker.

Detaljnije informacije mogu se dobiti na zvaničnoj internet stranici Hot Docs-a.