Kanadski Hot Docs Festival poziva sve zainteresovane autore i producente dokumentarnih filmova da se prijave za novo izdanje festivala i Hot Docs Foruma 2021.

Hot Docs Festival planiran je za period od 29. aprila do 9. maja naredne godine, a za sad se planira forma koja, zbog pandemije virusa Covid19, podrazumijeva aktivnosti koje će se realizovati i uživo i online putem.

Svoje dugometražnje, srednjemetražne i kratke dokumentarne filmove autori i producenti mogu prijaviti najkasnije do 16. decembra za kratke i do 7. januara za dugometražne i srednje filmove. Detaljnije o prijavama možete pronaći ovdje.

Za Hot Docs Forum 2021 koji je planiran za 4. i 5. maj 2021. i koji učesnicima omogućava da svoje nove projekte predstave pred svjetskim stručnjacima i donosiocima odluka iz oblasti dokumentarnog filma, potrebno je poslati prijave do 4. januara 2021. Detaljnije o prijavama za ovaj dio programa možete pročitati ovdje.

Projekti koji apliciraju na Hot Docs Forum biće informisani o status svoje prijave početkom marta predstojeće godine. Selektovani filmovi imaće jednu nedjelju da prihvate ponuđeni slot za pitch, plate registraciju i obezbijede tekst za objavljivanje u publikaciji.

Svaki od timova koji predstavljaju projekte na Hot Docs Forumu mora imati najmanje dva i najviše tri člana.

 

 

Takođe, aktuelan je i poziv za program Hot Docs Deal Maker, koji predstavlja one-on-one pitch meeting program za timove koji traže međunarodne finansijere i partnere na projektu. Deal Maker će učesnicima omogućiti da se sastanu sa prikazivačima, predstavnicima platformi, fondovima, kompanijama i donosiocima odluka u ovoj oblasti, a sve to kroz “jedan na jedan” sastanke.

Svi koji budu selektovani za Hot Docs Forum, automatski su uključeni u program Deal Maker.