Industry Village Les Arcs je programski segment Filmskog festivala Les Arcs koji je posvećen nezavisnom evropskom filmu. Ovaj programski segment ove godine realizuje svoje dvanaesto izdanje, tokom trajanja festivala – od 12. do 19. decembra 2020.

Les Arcs Industry Village ima za cilj da podrži filmske projekte iz cijeIe Evrope, otvarajući prostor za nova umrežavanja i stvaranje novih ideja. Svake godine, preko 650 profesionalaca u ovoj oblasti (producenti, agenti prodaje, distributeri, finansijeri, predstavnici fondova) razmjenjuju iskustva i aktivno učestvuju na festivalu.

Na Les Arcs Industry Village mogu se prijaviti igrani, animirani i dokumentarni filmovi.

Ove godine, glavni uslovi za prijavu su:

– glavni producent mora biti iz Evrope,

– minimalno trajanje filma je 70 minuta,

– reditelj je već režirao filmove (igrane ili kratke) ili ima značajne rezultate u nekom drugom umjetničkom polju,

– producenti moraju tražiti dodatne izvore finansiranja i/ili koproducente i agente prodaje,

– online prijava podnosi se na engleskom, a prilozi se mogu slati na engleskom ili francuskom jeziku.

 

ArteKino International dodijeljuje nagradu u iznosu od 6.000 € za jedan od projekata odabranih u okviru Industry Village Les Arcs 2020.

Festival pokriva troškove akreditacije, smještaja sa tri noćenja i prevoz od aerodroma u Ženevi ili željezničke stanice Bourg Saint Maurice do Les Arcs-a, za jednog predstavnika po odabranom projektu. Predlažu se posebne cijene za drugog i trećeg predstavnika projekta. Broj predstavnika po projektu ograničen je na 3 osobe i jedan dvosoban stan. Navedena postavka organizacije je uslovljena daljim razvojem epidemije virusa Covid-19.

 

Rok za podnošenje prijava je 7. septembar, u ponoć, a selekcija će biti objavljena u novembru.

Detalnjije o pozivu možete pronaći ovdje.