International Audiovisual Market (MIA) otvorio je poziv za prijave za jubilarno deseto izdanje koprodukcijskog marketa i pitching foruma koje će biti održano od 14. do 18. oktobra 2024. godine u Rimu.

 

Poziv se odnosi na projekte u razvoju namijenjene bioskopskoj i televizijskoj distribuciji, kao i distribuciji putem streaming platformi, a raspisan je u sljedećim kategorijama:

  • animirani dugometražni filmovi i animirane serije
  • dugometražni dokumentarni filmovi i dokumentarne serije
  • igrane serije
  • dugometražni igrani filmovi

 

Rok za prijave je 8. jul 2024. godine, a više informacija o pozivu kao i načinu prijave možete naći ovdje.

 

Takođe, raspisan je i poziv za work in progress projekte pod nazivom „C EU Soon 2024“, namijenjen evropskim dugometražnim igranim filmovima sa potencijalom za međunarodnu bioskopsku distribuciju koji se nalaze u kasnoj fazi produkcije ili postprodukcije, dok će selektovani projekti će imati priliku da se predstave agentima prodaje i drugim profesionalcima koji će prisustvovati MIA forumu u Rimu.

 

Rok je prijave je 26. jul 2024. godine, a više informacija o pozivu i propozicijama možete naći ovdje.

 

International Audiovisual Market (MIA) je najveći audiovizualni market u Italiji koji se organizuje od 2015. godine od strane strukovnih udruženje ANICA (Nacionalno udruženje audiovizuelnih i kinematografskih industrija) i APA (Udruženje producenata audivizuelnih djela), a finansiran je od strane Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje Italije, uz podršku Ministarstva privrede Italije, MEDIA Kreativne Evrope i Regije Lacio.