Kids Kino Industry poziva sve zainteresovane da se prijave na peto izadnje ovog međunarodnog pitching foruma posvećenog filmovima i serijama za djecu i mlade.

 

Forum će biti održan od 28. septembra do 1. oktobra 2021. godine u Varšavi, tokom Kids Kino International Film Festivala. Još uvijek nije odlučeno da li će se ovaj događaj održati u online formatu, uživo u Varšavi ili nekom hibridnom formatu.

 

Na ovogodišnjem izdanju foruma, producenti mogu prijaviti filmske i televizijske projekte za djecu i mlade u tri kategorije: projekti u razvoju, work in progress, i prezentacija za tržište. Prijave su besplatne.

 

Poziv za prijave otvoren je do 31. maja 2021. godine, a mogu se prijaviti

  • dugometražni filmovi i serije za djecu i mlade
  • igrani, dokumentarni, animirani i transmedia projekti
  • producenti koji traže finansiranje, koproducente, distributere, emitere i učešće na festivalima

 

Glavni fokus foruma biće na evropskim projektima koji su u razvoju, ranoj fazi produkcije ili u post produkciji, ali poziv je otvoren i za projekte van Evrope.

 

Program Kids Kino Industry sastoji se od konferencija, prezentacija, pitching-a najzanimljivijih dječijih koprodukcija, ali i radionica o vođenju marketinških kampanja, distribuciji i programa koji analiziraju evropsko audiovizuelno tržište za djecu.

 

Registracija i prijava mogu se pronaći na sajtu https://www.kidskinoindustry.pl/pitch-your-project/ a sve dodatne informacije mogu se dobiti od Katarine Janiak putem mejla: katarzyna.janiak@nowehoryzonty.pl