Kids Kino Industry poziva sve zainteresovane da se prijave na sedmo izadnje ovog međunarodnog pitching foruma posvećenog filmovima i serijama za djecu i mlade.

Forum će biti održan od 3. do 5. oktobra 2023. godine u Varšavi, tokom Kids Kino International Film Festivala. Događaj će se održati uživo u Varšavi kao i online.

Na ovogodišnjem izdanju foruma, producenti mogu prijaviti filmske i televizijske projekte za djecu i mlade u tri kategorije: projekti u razvoju, work in progress i predstavljanje završenih filmova. Prijave su besplatne.

Poziv za prijave otvoren je do 12. maja 2023. godine, a mogu se prijaviti

  • dugometražni filmovi i serije za djecu i mlade
  • igrani, dokumentarni, animirani i transmedia projekti
  • producenti koji traže finansiranje, koproducente, distributere, emitere i učešće na festivalima

Glavni fokus foruma biće na evropskim projektima koji su u razvoju, ranoj fazi produkcije ili u post produkciji, ali poziv je otvoren i za projekte van Evrope.

Program Kids Kino Industry sastoji se od konferencija, prezentacija, pitching-a najzanimljivijih dječijih koprodukcija, ali i radionica o vođenju marketinških kampanja, distribuciji i programa koji analiziraju evropsko audiovizuelno tržište za djecu.

Registracija i prijava mogu se pronaći na sajtu https://www.kidskinoindustry.pl/pitch-your-project/ a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla: zofia.horszczaruk@nowehoryzonty.pl.