Kids Kino Lab, industrijski program posvećen razvoju scenarija i produkcijskim osnovama filmova i serija za najmlađu publiku, otvorio je poziv za prijave za novo izdanje.

Cilj programa je podrška ambicioznim filmskim projektima za djecu, zasnovanim na najvišim umjetničkim i produkcijskim standardima evropske kinematografije.

Sedmo izdanje Kids Kino Lab čine četiri grupne sesije i online konsultacije sa mentorima. Tokom devet mjeseci, 12 timova (producent i scenarista) radiće na projektima, razvijajući ih od kratkog sinopsisa do prve radne verzije scenarija. Pitching selektovanih projekata organizuje se nakon Kids Kino Lab radionica, i to na Kids Kino Industry forumu, koji otvara priliku za producente da se povežu sa potencijalnim partnerima na projektu, ali i da osvoje neku od nagrada.

Mentori na novom izdanju ovog industrijskog programa su: Philip LaZebnik, Kirsten Bonnén RaskArmin Prediger i Ronald Kruschak.

 

 

Filmski centar Crne Gore bio je partner ovogodišnjeg izdanja međunarodnog programa Kids Kino Lab. U programu Kids Kino Lab 2021 našlo se 12 projektnih timova (scenarista i producent), među kojima je i crnogorski dugometražni igrani film „Planeta 7693“ reditelja Gojka Berkuljana, scenaristkinje Ane Vujadinović i producenta Marka Jaćimovića. Podsjećamo, projekat “Planeta 7693” podržan je na prvom konkusu za proizvodnju dugometražnih igranih filmova za djecu i omladine organizovanom od strane Ministarstva kulture i Filmskog centra Crne Gore.

Rok za podnošenje prijava za Kids Kino Lab 2022 je 15. oktobar 2021.

Pravila za prijavljivanje mozete pronaci ovdje.

Kids Kino Lab je inicijativa Departmana za edukaciju asocijacije New Horizons iz Poljske.