Kids Kino Lab, industrijski program posvećen razvoju scenarija i produkcijskim osnovama filmova i serija za najmlađu publiku, otvorio je poziv za prijave za Kids Kino stipendije.

 

Poziv se odnosi na scenariste, skript konsultante ili mlade producente koji su zainteresovani za rad na filmovima za djecu.

 

Stipendija za scenariste i skript konsultante podrazumijeva devetomjesečni rad sa mentorima koji su stručnjaci u ovoj oblasti, a biće dodijeljene tri stipendije. Mentori će biti Kirsten Bonnén Rask, Armin Prediger i Philip LaZebnik, koji ujedno i biraju Kids Kino Lab stipendiste.

 

Stipendija za mlade producente otvara mogućnost rada sa iskusnim profesionalcima iz oblasti filmske produkcije i to na konkretnim projektima. Podrazumijeva se da će stipendista raditi i inalize i istraživanja u oblasti produkcije filmova za djecu na području Evrope, a pod mentorstvom Ronalda Kruschaka. Za ovaj dio obuke dodijeljuje se jedna stipendija.

 

 

Podsjećamo da je Filmski centar Crne Gore bio partner ovogodišnjeg izdanja međunarodnog programa Kids Kino Lab. U programu Kids Kino Lab 2021 našlo se 12 projektnih timova (scenarista i producent), među kojima je i crnogorski dugometražni igrani film „Planeta 7693“ reditelja Gojka Berkuljana, scenaristkinje Ane Vujadinović i producenta Marka Jaćimovića. “Planeta 7693” je podržana na prvom konkusu za proizvodnju dugometražnih igranih filmova za djecu i omladine organizovanom od strane Ministarstva kulture i Filmskog centra Crne Gore.

 

Rok za podnošenje prijava za Kids Kino Lab Scholarship je 22. novembar 2021. godine.

Pravila za prijavljivanje mozete pronaći ovdje.

 

Kids Kino Lab je inicijativa Departmana za edukaciju asocijacije New Horizons iz Poljske.