LESS IS MORE, evropski program za razvoj dugometražnih filmova ograničenog budžeta, upućuje poziv svim zainteresovanim autorima da se prijave za novo izdanje programa.

Za Less Is More 2021 biće odabrani projekti filmskih autora iz svih krajeva svijeta, a koji razvijaju svoj film uz ograničen budžet.

Poziv koji upućuje LIM odnosi se na scenariste/reditelje prvog, drugog ili trećeg filma, ali i umjetnike koji se bave pozorištem, dokumentarnim i vizuelnim umjetnostima, da se prijave sa projektom u ranoj fazi razvoja.

LIM program podrazumijeva tri jednosedmične rezidencijalne radionice, koje će biti održane tokom naredne godine, u formatu prilagođenom razvoju situacije u vezi sa pandemijom virusa Covid-19.

O programu, gostima i predavačima možete čitati ovdje.

Rok za podnošenje prijava je 18. oktobar 2020.

Online prezentacija programa LIM 2021 biće održana 29. septembra u 18 sati. Cilj ovog vebinara je da autore, scenariste, kreativne producente, script konsultante i ostale zainteresovane profesionalce upozna sa detaljima programa, njegovim počecima i dometima, metodologijom i opštim ciljevima.

Detalje o vebinaru možete pronaći ovdje, a informacije o prijavama su na sljedećem linku.