Otvoren je poziv za prijave na LFF Rough Cut program hrvatskog Liburnia Film Festivala, koji je namijenjen svim zainteresovanim rediteljima, montažerima i producentima koji rade na dokumentarnim projektima u rough cut fazi, a iz zemalja su regiona: Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Kosovo.

Program ima za cilj da, uz pomoć stručne podrške, savjetovanja, inspiracije, praćenja ili povratne informacije stručnjaka i kolega, dokumentaristima u olakša finalizaciju projekta u rough cut fazi i projekat potencijalno odvede u boljem smjeru.

Mentorke LFF Rough Cut-a i ove godine su montažerke Hrvoslava Brkušić (Zagreb, Hrvatska) i Jelena Maksimović (Beograd, Srbija).

Kao i u prethodnim izdanjima, LFF Rough Cut organizuje se u dvije sesije. Prva sesija planirana je od 29. do 31. avgusta, za vrijeme 22. Liburnia Film Festivala koji se održava od 27. do 31.08. u Opatiji. Druga sesija se planira za zimske mjesece u Rijeci.

Kotizacija za radionicu iznosi 300 eura za dugometražni i 200 eura za kratkometražni projekat.

Prijave su otvorene do 29. jula 2024. a prijava se podnosi ovdje.

 

 

Program LFF Rough Cut namijenjen je dokumentarnim projektima u rough cut fazi, kojima su za finalizaciju projekta potrebni stručna podrška, nove perspektive, inspiracija i eksterno sagledavanje. LFF Rough Cut kombinacija je grupnog i individualnog rada.

Organizator će odabrati do pet filmskih projekata, a svaki od njih na radionici moraju predstavljati reditelj/ka i montažer/ka, u obje sesije. U drugoj im se, po potrebi, i zavisno od trenutne faze projekta, pridružuje i producent.

Nakon završetka prve sesije, polaznici nastavljaju samostalan rad na filmovima uz, po potrebi, online konsultacije s mentorkama. Na drugu sesiju dolaze s novim materijalom, grupno ga pregledaju, komentarišu i konsultuju se.

Pitanja vezana za radionicu moguće je uputiti na info@liburniafilmfestival.com.