MakeCoProDox Forum 2020 otvorio je poziv za prijave za sve zainteresovane producente i reditelje koji rade na svojim dokumentarnim filmovima u završnoj fazi produkcije. 

Forum organizuju MakeDox, Filmska agencija Sjeverne Makedonije i Desk Kreativne Evrope Sjeverne Makedonije.

 

Forum se organizuje u cilju podsticanja regionalnih koprodukcija dokumentarnih filmova i otvoren je za producente i autore iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Srbije i Slovenije. Prijave se odnose na filmove u fazi razvoja ili fazi postprodukcije. Takođe, jedan od uslova je da je film snimljen ili proizveden u regionu, s tim što nije neophodno da radnja filma bude vezana za lokacije sa ovih prostora.

 

Rok za podnošenje prijava je ponedjeljak, 27. jul 2020.

 

MakeCoProDox Forum 2020 će se realizovati u avgustu, i to 5, 6, 21, 24 i 25. avgusta, kao i 21. septembra.

Prijave se podnose putem mejl adrese festival@makedox.mk. Potrebno je poslati sinopsis, trejler, ukoliko postoji, ili odabrane scene iz filma, ukoliko je projekat u završnoj fazi. Maksimalno trajanje video materijala koji se šalje je 20 minuta.

 

Podsjećamo, projekat iz Crne Gore – “Đina”, dugometražni dokumentarni film rediteljke Sare Stijović i producenta Branimira Žugića, bio je jedan od deset izabranih projekata prošlogodišnjeg MakeCoProDox Foruma, u okviru kog je i predstavljen od strane rediteljke i producenta.

 

Detaljnije informacije o ovogodišnjem izdanju MakeCoProDox Foruma mogu se naći ovdje.