Matchmaking Forum poziva zainteresovane producente i autore da prijave svoje projekte za drugo izdanje ovog filmskog industrijskog dešavanja, koje ima za cilj podsticanje jačanja filmske kulture i industrije kroz umrežavanje i spajanje filmskih ideja i djelatnika.
Ovogodišnje izdanje Matchmaking Foruma u Puli, čiji poziv za prijave je u toku, fokusira se na predstavljanje i razmjenu filmskih projekata u fazi razvoja.
Matchmaking Forum će se održati u saradnji i tokom trajanja Film Festival Days-a i International Sound and Film Music Festivala, od 18. do 21. oktobra 2019. u konferencijskim prostorijama Park Plaza Histria Hotela u Puli.
Rok za prijave je 9. oktobar 2019. godine.
Matchmaking Forum 2019 nastaje u saradnji : HAVC-a, Avvantura Festivala & Matchmaking ForumaFilmskog centra GruzijeSlovenskog filmskog centra Filmskog centra SrbijeFilmske agencije Sjeverne Makedonije i Filmskog centra Crne Gore. Ideja Foruma je izgradnja mogućnosti umrežavanja svih profesionalaca uključenih u produkciju, ne samo u kinematografiji nego i u cijelom audiovizualnom sektoru i kreativnoj industriji.
Avvantura Film Festival & Matchmaking su 2010. godine pokrenuli industrijski segment festivala, fokusirajući se time na filmsku industriju i evropske koprodukcije.
Detaljnije informacije možete pronaći ovdje.