Meeting Point Vilnius otvorio je poziv za prijave na ovogodišnje izdanje ovog industrijskog događaja u okviru Vilnius Film Festivala – Kino Pavasaris, koji je posebno fokusiran na debitantske filmove i razvoj talenata u Evropi.

Ovaj trodnevni događaj za filmske profesionalce biće održan od 30. marta do 1. aprila u Viljnusu (Litvanija). Svake godine, MPV okuplja preko 250 filmskih profesionalaca, nastojeći time da izgradi jaku filmsku mrežu evropskih makro-regija.

Meeting Point Vilnius čine četiri glavna segmenta: Work in Progress pitching session, Industry Screening Platform, ToT paneli – Talks on Tomorrow i program Talents Nest.

Work-in-Progress pitching section otvoren je za sve autore i producente koji rade na svom prvom ili drugom dugometražnom igranom, dokumentarnom ili animiranom filmu, u završnoj fazi produkcije, a koji će biti finalizovani i premijerno prikazani između aprila i decembra 2020. godine.

Ukupno 20 projekata biće selektovano za Work-in-Progress pitching section, pa će autori i producenti imati priliku da predstave svoje projekte stručnjacima u oblasti filma, kao i širem auditorijumu.

Rok za podnošenje prijava je 9. februar 2020. godine.

Detaljnije informacije mogu se naći ovdje.