MIDPOINT objavljuje poziv za program MIDPOINT Feature Launch 2022, koji je namijenjen timovima (producent, reditelj, scenarista) iz srednje i istočne Evrope, sa prvim ili drugim dugometražnim igranim filmom reditelja koji se prijavljuje.

Rok za podnošenje prijava je 1. novembar 2021. godine.

 

MIDPOINT Feature Launch 2021 sastoji se iz četiri modula – tri rezidencijalne radionice i predstavljanje projekata na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, gdje će najbolji projekat biti nagrađen KVIFF i MIDPOINT nagradom za razvoj u vrijednosti od 10.000 eura. Producenti će imati priliku da učestvuju i na radionici u okviru koprodukcijskog marketa When East Meets West.

 

 

Raspored organizovanja radionica je sljedeći:

  • Pripremni seminar Script Consultant Trainees – februar/mart 2022, tbc
  • Radionica 1 – mart 2022, Slovačka
  • Radionica 2 – maj 2022, online
  • Radionica 3 i filmovi u razvoju – Feature Launch project showcase – jun-jul 2022, Prag i Karlove Vari, Češka, u saradnji sa KVIFFom
  • Radionica 4 – novembar 2022, online
  • Follow-up za producente: Company Time – EAVE on-demand radionica u saradnji sa MIDPOINT-om / januar 2023, Trst, Italija – saradnja sa Trieste FF When East Meets West

 

Devet igranih filmskih projekata proći će kroz intenzivni program koji će učesnicima omogućiti blisku saradnju na razvoju scenarija i projekata, kao i mogućnost finansiranja i koprodukcije.

 

Takođe, u okviru MIDPOINT programa se organizuje se obuka za skript konsultante.

Proces razvoja projekata u okviru Feature Launch programa se koristi kao platforma za obuku učesnika koji se specijalizuju za profesionalne konsultante za rad na scenariju.

Detaljnije informacije mogu se dobiti ovdje.