MIDPOINT je objavio poziv za program MIDPOINT Feature Launch 2023, koji je namijenjen timovima (producent, reditelj, scenarista) iz srednje i istočne Evrope, sa prvim ili drugim dugometražnim igranim filmom reditelja koji se prijavljuje. Rok za podnošenje prijava je 24. oktobar 2022. godine.

Takođe, uz ovaj program vezan je i poziv za MIDPOINT Script Consultancy Training 2023, obuku namijenjenu scenaristima iz srednje i istočne Evrope, koji žele da steknu vještine u ovoj oblasti. Rok za podnošenje prijava koje se odnose na ovu obuku je 31. oktobar 2022. godine.

MIDPOINT Feature Launch 2023 sastoji se iz četiri modula – dvije rezidencijalne radionice (Slovačka i Češka) i dvije online radionice. Tokom predstavljanja projekata na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, najbolji projekat će biti nagrađen KVIFF i MIDPOINT nagradom za razvoj u vrijednosti od 10.000 eura. Producenti će imati priliku da učestvuju i na radionici u okviru koprodukcijskog marketa When East Meets West.

 

 

Raspored organizovanja radionica je sljedeći:

  • Feature Launch Feedback Session – januar 2023 / online
  • Pripremni seminar Script Consultant Trainees – februar 2023 / online
  • Radionica 1 – mart 2023, Slovačka
  • Radionica 2 – maj 2023, online
  • Radionica 3 i filmovi u razvoju – Feature Launch project showcase – jun-jul 2023, Prag i Karlove Vari, Češka, u saradnji sa KVIFFom
  • Radionica 4 – novembar 2023, online
  • Follow-up za producente: Company Time – EAVE on-demand radionica u saradnji sa MIDPOINT-om / januar 2024, Trst, Italija – saradnja sa Trieste FF When East Meets West

Devet igranih filmskih projekata proći će kroz intenzivni program koji će učesnicima omogućiti blisku saradnju na razvoju scenarija i projekata, kao i mogućnost finansiranja i koprodukcije.

Detalje u vezi sa ovim programima MIDPOINTA možete pronaći ovdje.