MIDPOINT je objavio poziv za program MIDPOINT Feature Launch 2024, koji je namijenjen timovima (producent, reditelj, scenarista) iz srednje i istočne Evrope, sa prvim ili drugim dugometražnim igranim filmom reditelja koji se prijavljuje. Rok za podnošenje prijava je 31. oktobar 2023. godine.

Takođe, uz ovaj program vezan je i poziv za MIDPOINT Script Consultancy Training 2024, obuku namijenjenu scenaristima iz srednje i istočne Evrope, koji žele da steknu vještine u ovoj oblasti. Rok za podnošenje prijava koje se odnose na ovu obuku je 31. oktobar 2023. godine.

MIDPOINT Feature Launch 2024 sastoji se iz četiri modula. Tokom predstavljanja projekata na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, najbolji projekat će biti nagrađen KVIFF i MIDPOINT nagradom za razvoj u vrijednosti od 10.000 eura. Producenti će imati priliku da učestvuju i na radionici u okviru koprodukcijskog marketa When East Meets West. Po prvi put, biće dodijeljena i nagrada Eurimage Co-production Development Award u iznosu od 20,000 eura za jedan od projekata u razvoju koji će biti predtavljen i na Eastern Promises Industry Days.

Takođe, biće dodijeljene i nagrade Connecting Cottbus Award Rotterdam Lab Award.

 

 

Raspored organizovanja radionica je sljedeći:

  • Feature Launch Feedback Session – januar 2024 / online
  • Pripremni seminar Script Consultant Trainees – februar 2024 / online
  • Radionica 1 – mart 2024, Češka
  • Radionica 2 – maj 2024, online
  • Radionica 3 i filmovi u razvoju – Feature Launch project showcase – jun-jul 2023, Prag i Karlove Vari, Češka, u saradnji sa KVIFFom
  • Radionica 4 – septembar/oktobar 2024, online
  • Follow-up za producente: Company Time – EAVE on-demand radionica u saradnji sa MIDPOINT-om / novembar 2024, Solun, Grčka

Devet igranih filmskih projekata proći će kroz intenzivni program koji će učesnicima omogućiti blisku saradnju na razvoju scenarija i projekata, kao i mogućnost finansiranja i koprodukcije.

Detalje u vezi sa ovim programima MIDPOINTA možete pronaći ovdje.