Mostra de Valencia pokreće prvi Mediterranean Co-Production Forum u cilju podsticanja saradnje profesionslaca iz oblasti audiovizuelne industrije sa područja Mediterana.
Za učešće na ovogodišnjem Forumu, pozivaju se reditelji i producenti audiovizuelnih projekata, koji će biti u prilici da ih predstave i unaprijede njihov produkcioni potencijal na jesen ove godine – 22. i 23. oktobra.

Forum je zamišljen kao prostor za susret autora i producenata projekata u razvoju i potencijalnih finansijera. Mediterranean Co-Production Forum nastojaće da doprinese da filmske inicijative postanu stvarnost, podsticanjem novih ulaganja, međunarodnog povezivanja i koprodukcija.

Poziv se odnosi na prijave iz sljedećih zemalja i oblasti: Španija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kipar, Egipat, Francuska, Grčka, Izrael, Italija, Liban, Libija, Sjeverna Makedonija, Malta, Monako, Crna Gora, Maroko, Palestina, Portugal, Slovenija, Zapadna Sahara, Srbija, Sirija, Tunis i Turska.

Mediterranean Co-Production Forum će se održati tokom ovogodišnje festivala Mostra de Valencia, u periodu od 20. do 30. oktobra.
Poziv za prijave je otvoren do 8. jula 2022. godine.
Detaljnije o pozivu možete pročitati ovdje.