Mreža filmofila jadranske regije upućuje poziv zainteresovanim filmofilima mlađim od trideset godina da se prijave za učešće u programu Mreže.

Ako volite da gledate art filmove, želite da putujete ili prisustvujete festivalskim projekcijama u vašem gradu, prijavite se za Mrežu filmofila jadranske regije. Pozivaju se filmofili iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije da postanu članovi/članice Mreže filmofila jadranske regije, a najaktivniji članovi/članice, sa najkvalitetnijim prijavama, imaće priliku da posjete jedan ili više festivala Mreže i učestvuju u programu koji je pripremljen specijalno za njih.

Program se sastoji od filmskih projekcija, razgovora sa autorima i predavanja, kako bi dobili jasnu sliku o novim
tendencijama u savremenoj kinematografiji.

Festivali Mreže filmofila jadranske regije održavaju se u različitim periodima godine:
– Ljubljana International Film Festival – 09 – 20. 11. 2022.
– Festival autorskog filma Beograd – 20. 11 – 02. 12. 2022.
– Sarajevo Film Festival – august 2023.
– Filmski festival Herceg Novi – august 2023.
– Zagreb Film Festival – oktobar 2023.

Za prijavu je potrebno napraviti profil i ispuniti obrazac. Učešće u programu je besplatno, a festivali pokrivaju prevoz i smještaj za učesnike/učesnice koji dolaze iz drugih gradova. Broj učesnika/učesnica po festivalu je ograničen. Prijave su otvorene bez vremenskog ograničenja.

Cilj programa Mreže filmofila jadranske regije je promocija filmske umjetnosti i isticanje važnosti gledanja filmova u bioskopima i razgovora sa autorima/autorkama.

Sva pitanja vezana za program možete postaviti putem e-mail adrese: volimfilm@sff.ba