Radio Televizija Crne Gore, u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore, Opštine Šavnik i Filmskim festivalom u Herceg Novom, organizuje drugo izdanje festivala televizijskog i filmskog scenarija pod nazivom „Vrijeme stvaranja“ i upućuje poziv za prijave projekata.

Festival televizijskog i filmskog scenarija omogućiće autorima scenarija da, tokom tri višednevne sesije, razvijaju scenarije za televizijske i filmske igrane forme, a sve pod mentorstvom eminentnih stvaralaca iz oblasti filma.

Prva sesija festivala održaće se krajem jula (22-26. jul) u Šavniku, druga krajem avgusta tokom trajanja filmskog festivala u Herceg Novom, a završna u Podgorici u novembru.

Sve troškove boravka na bazi punog pansiona, kao i organizaciju i troškove prevoza svih selektovanih učesnika od Podgorice do Šavnika i drugih destinacija predviđenih programom rada, snose organizatori.

Na kraju finalne sesije, Radio Televizija Crne Gore će organizovati dodjelu nagrada za najbolje projekte. Nagrade su otkupnog tipa i biće uručene u bruto iznosu:

– Prva nagrada: 4.000,00 EUR – otkup prava na realizaciju projekta na određeno vrijeme

– Druga nagrada: 2.000,00 EUR – ugovor o razvoju scenarija na određeno vrijeme

– Treća nagrada: 1.000,00 EUR – ugovor o razvoju scenarija na određeno vrijeme

Pravo učešća imaju autori/ke iz Crne Gore i zemalja regiona.

Prijavni formular, koji se nalazi u nastavku, potrebno je popuniti i poslati najkasnije do subote, 20. jula, do 12 časova.

Za dodatne informacije, zainteresovani kandidati mogu se obratiti putem e-pošte na ognjen.radulovic@rtcg.me.

 

"Vrijeme stvaranja"

  • Accepted file types: pdf, .
  • Accepted file types: pdf, .
  • Accepted file types: pdf, .