Radio televizija Crne Gore, u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore i Opštinom Šavnik, organizuje prvo izdanje festivala televizijskog i filmskog scenarija pod nazivom „Vrijeme stvaranja“ i upućuje poziv za prijave filmskih projekata.

Festival televizijskog i filmskog scenarija omogućiće autorima scenarija da, tokom tri višednevne sesije, razvijaju scenarija za televizijske i filmske igrane forme, a sve pod mentorstvom eminentnih stvaralaca iz oblasti filma.

Prva sesija festivala održaće se od 20. do 24. jula u Šavniku, druga online u septembru, a završna u Podgorici i Šavniku tokom oktobra ove godine.

Sve troškove boravka na bazi punog pansiona, kao i organizaciju i troškove prevoza svih selektovanih učesnika od Podgorice do Šavnika i drugih destinacija predviđenih programom rada, snose organizatori.

Na samom kraju finalne sesije Radio televizija Crne Gore će u Šavniku organizovati dodjelu nagrada za najbolje projekte.

Nagrade su otkupnog tipa. Nagrade koje su budu uručivale biće u bruto iznosu.

  • Prva nagrada: 4.000,00 EUR (bruto) – otkup prava na realizaciju projekta na određeno vrijeme
  • Druga nagrada: 2.000,00 EUR (bruto) – ugovor o razvoju scenarija na određeno vrijeme
  • Treća nagrada: 1.000,00 EUR (bruto) – ugovor o razvoju scenarija na određeno vrijeme

Pravo učešća imaju autori iz Crne Gore i zemalja regiona.

Prijavni formular koji se nalazi u nastavku je potrebno popuniti i poslati najkasnije do ponedjeljka27. juna do 12 časova.

Za dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Centru putem e-mail adrese info@fccg.me.