Filmski centar Crne Gore poziva sve zainteresovane da se prijave na drugu radionicu stop motion animiranog filma koja će se organizovati od 25. do 30. novembra u Podgorici.

Nakon uspješno realizovane prve radionice u aprilu ove godine, na kojoj je bilo riječi o fazama rada i tehnikama proizvodnje stop motion animiranog filma, Filmski centar Crne Gore će, u saradnji sa ZVVIKS Zavodom iz Ljubljane, organizovati krajem novembra drugu petodnevnu kreativnu radionicu.

Radionica je namijenjena mladim, kreativnim ljudima koje zanima produkcija stop motion animiranog filma, kao i filmskim profesionalcima koji bi voljeli da unaprijede svoja znanja iz oblasti animacije.

Radionicu će voditi Kolja Saksida, reditelj i producent, koji će sa polaznicima prolaziti kroz proces produkcije kratkog animiranog filma, počevši od kreiranja koncepta, pisanja scenarija, dizajna likova, setova i rekvizite, sve do snimanja i post-produkcije. Na taj način će odabrani učesnici biti u prilici da rade na konkretnom projektu i realizuju svoj kratki stop motion animirani film.

Prijavni formular sa svim potrebnim informacijama potrebno je poslati na e-mail adresu Centra na danijela@bildwpfccg.wpengine.com, najkasnije do 31. oktobra do 12h.

Maksimalan broj učesnika je 12.

 

Zavod ZVVIKS je produkcijska kompanija iz Slovenije osnovana 2001. godine. Svoje aktivnosti usmjerili su na razvoj i realizaciju autorskih animiranih filmova i serija. Veliki broj njihovih projekata nagrađivan je na priznatim međunarodnim festivalima. 2016. godine realizovali su kratki lutkarski animirani film „Oproštaj“, autora Leona Vidmara, koji je dobitnik mnogih nagrada na prestižnim međunarodnim festivalima. Sigurno najpoznatija je njihova lutkarska animirana serija „Koyaa“, autora Kolje Sakside, koja nije samo obilježila ZVVIKS studio, nego i savremeni slovenski animirani film.