NEM Contest koji se održava u sklopu trećeg izdanja NEM Zagreb – New Europe Marketa, od 6. do 8. decembra 2023. godine u hotelu Esplanade (Zagreb), poziva sve producente i autore filmskog i TV sadržaja da se prijave sa svojim projektima i učestvuju na ovogodišnjem izdanju.

Prijave su besplatne za sve profesionalce sa područja CEE regije, do 19. septembra 2023. godine. Prijavljivanjem projekta ujedno se ostvaruje mogućnost za besplatan bedž za NEM Zagreb 2023 pod određenim uslovima.

NEM Contest pruža izvrsnu priliku za kreativce da pretvore svoje ideje za TV serije ili filmove u stvarnost. Bez obzira jesu li scenaristi, producenti, talenti sa originalnim idejama ili učestvuju u AV projektima na bilo koji način, ovo je savršena prilika za njih. Aplikanti mogu prijaviti projekte u različitim fazama, od konceptualnih ideja do potpuno završenih ostvarenja. Učešćem će imati priliku da se povežu sa relevantnim stručnjacima iz industrije i renomiranim kompanijama koje im mogu pomoći u daljem razvoju njihovih projekata.

U nastavku su osnovna uputstva za prijavu projekta:

  • Besplatna registriracija na sljedećem linku: https://neweumarket.com/zagreb/book-now/. Ponuda važi samo za prijave pristigle iz CEE regije do 19. septembra 2023. Nakon spomenutog datuma, bedž se naplaćuje prema cijenama koje možete pronaći ovdje.
  • Rok za prijavu projekata je 19. novembar 2023. godine do 23:59 sati.
  • Svi aplikanti će dobiti pisanu povratnu informaciju i komentare o svojim projektima od svih članova žirija koji će ih ocjenjivati (prošlogodišnje članove žirija možete vidjeti na linku).
  • Najbolji projekti biće nagrađeni. Više informacija o nagradama možete pronaći ovdje.
  • Za više informacija o prijavama projekata, potrebnoj dokumentaciji i uslovima učešća kliknite ovdje.
  • Samo prijave koje su podnesene do navedenog  roka i koje ispunjavaju tehničke specifikacije i odobrene su od strane predselekcionog žirija, imaju pravo na besplatan bedž NEM Zagreb. Svi uslovi i odredbe mogu se pronaći na sljedećem linku.

Za sve dodatne informacije, kontakt mejl je nem@mediavision.hr.

Nacrt programa ovogodišnjeg NEM Zagreb Marketa možete pronaći ovdje.