Seanema Film Festival poziva mlade ljude iz Crne Gore koji imaju između 15 i 18 godina, da se prijave za Školu filmske kritike – trening program za one koji su zainteresovani i motivisani da razvijaju svoje vještine u ovoj oblasti.

Škola filmske kritike održaće se u okviru 6. izdanja Seanema Film Festivala u septembru u Ulcinju.

Kroz ovaj program, mladi ljudi bi trebalo da usavrše svoje vještine kritičkog razmišljanja i istraže bogati filmski program koji nudi festival. Takođe, polaznici škole će moći da učestvuju u javnim debatama koje će se baviti različitim temama, sa gostima i autorima filmova sa festivala.

Zainteresovani se mogu prijaviti tako što će poslati kratak osvrt na jedan od filmova koji se prikazuju u okviru kampanje Ministarstva kulture – „Živimo kulturu“ #ostanidoma / Seanema PopUP! – filmski program, na Javnom servisu i OnDemand platformama kablovskih operatera, počevši od 29. aprila.

Rok za slanje prijava je 29. maj 2020. godine.

Nove informacije o rasporedu filmskog programa mogu se pratiti putem komunikacionih kanala Seanema Film Festivala ili na kanalima Ministarstva kulture Crne Gore.

Od učesnika se traži dobro poznavanje engleskog jezika (pisano i usmeno) i storyboard ili druga forma kreativnog izvještavanja (npr. blog).

Mladi koji budu selektovani u grupu od deset učesnika ovogodišnjeg izdanja Škole filmske kritike stiču mogućnost da provedu četiri dana u Ulcinju, diplomu/sertifikat ovog trening programa, pokrivene putne troškove na relaciji Podgorica – Ulcinj – Podgorica, kao i troškove smještaja i ishrane.

Partner na ovom projektu je Unija srednjoškolaca Crne Gore.

Više informacija može se dobiti putem društvenih mreža ili e-mail adrese info@seanemafilmfestival.com.

Link za prijavu nalazi se ovdje.