Creative Europe MEDIA deskovi iz Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Sjeverne Makedonije i Srbije organizuju drugo izdanje online programa posvećenog igranim TV serijama u razvoju, pod nazivom Series Rough Pitch – The Balkan Way, koji će se održati u sklopu ovogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala.

Među partnerima programa Series Rough Pitch – The Balkan Way su i Filmski centar Crne Gore i MEDIA Desk Crna Gora.

Ovaj pitching događaj je namijenjen projektima igranih TV serija u razvoju, a osam projekata će biti predstavljeno online pred žirijem koji čine stručnjaci iz evropske AV industrije. Žiri će odlučiti o dobitniku nagrade u iznosu od 3000 eura koja će se dodijeliti jednom projektu za dalji razvoj, te će dodijeliti i neke dodatne nagrade.

Poziv je otvoren za aplikante/timove iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

RADIONICU VIDEO PITCHING PRIPREME vodiće iskusne međunarodne tutorke: Valeria Richter (scenaristkinja) i Helene Granqvist (producentkinja).

Događaj se organizuje u saradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Bugarskim filmskim centrom, Filmskim centrom Crne Gore, Filmskim centrom Srbije, te Zagreb Film Festivalom.

Poziv za prijavu projekata TV serija otvoren je do 21. oktobra 2022. u podne.

Učesnici moraju biti u mogućnosti prisustvovati radionici pitching pripreme koja će se održati od 28. 10. do 7. 11. 2022.

Detaljnije o događaju i rasporedu aktivnosti možete pročitati ovdje.

Sva dokumentacija koja je potrebna za prijavu učešća dostavlja se na engleskom jeziku, mejlom na adresu: martina.petrovic@mediadesk.hr