Otvoren je poziv za prijave na trening program ShorTS International Film Festivala, pod nazivom ShorTS Development & Pitching Training 2022.

Program je fokusiran na razvoj i prezentovanje projekata kratkometražnih filmova, a posvećen je rediteljima i scenaristima koji imaju projekte u ranoj fazi razvoja. Prihvataju se projekti iz Albanije, Bosne i Herzegovine, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, Kipra, Grčke, Izraela, Italije, Kosova, Malte, Libana, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije, Turske, bez obzira na žanr filma.

Glavni cilj radionica koje se sprovode u okviru treninga ShorTS Development & Pitching je podizanje kvaliteta kreativnog izraza autora projekata koji će proći selekciju, originalnosti filmske priče, ali i potentnosti produkcije i plasmana.

ShorTS Development & Pitching Training biće realizovan u dva dijela:

  • Online radionica, u maju 2022. – kolektivni i individualni sastanci koji će pomoći učesnicima da napišu razrađenu verziju filmske priče (tritment, scenario); za ovaj dio radionice biće selektovano 10 projekata;
  • Radionica uživo u Trstu, u julu 2022. –  fokusirana na pitching projekata; za ovaj dio radionice biće selektovano 5 projekata.

Sve sesije ovog trening programa vodiće tutor Massimiliano Nardulli (LESS IS MORE & WORD-FRAME).

Rok za podnošenje projekata je 10. april 2022. godine.

Detaljnije informacije o programu, način prijave i drugi detalji mogu se pronaći ovdje.