Otvoren je poziv za prijave učešća na radionici Shorts Distribution Workshop 2023, koju organizuju CEE Animation Workshop i Luce Grosjean, a koja će biti održana od 25. novembra do 3. decembra 2023. godine u Ljubljani.

Radionica se sastoji iz grupnih i interaktivnih radnih sesija koje će predvoditi Luce Grosjean i Juraj Krasnohorsky, dok će panel diskusija na ovom inustrijskom događaju voditi Benoit Berthe (Animation Showcase, FR), Vanja Andrijević (Bonobo, HR), Wouter Jansen (Square Eyes, NL), Magdalena Drgas (New Europe Film Sales, PL), Cord Dueppe (Interfilm, DE), Valentin Rebondy (Cinema Public Films, FR), Britt Raes (BE) i mnogi drugi.

Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima iz međunarodne filmske zajednice koji su zainteresovani za distribuciju kratkih animiranih filmova. Producenti, distributeri i drugi profesionalci iz oblasti animacije pozvani su da se prijave sa svojom komplanijom/organizacijom, a na kraju će za program biti selektovano deset projekata. Svaka od organizacija može prijaviti ne više od dvoje predstavnika projekta.

Rok za podnošenje prijava je 30. oktobar 2023.

Više informacija možete pronaći ovdje.