Sunny Side of the Doc, međunarodni market za dokumentariste, poziva sve zainteresovane producente i autore filmova da se prijave za 32. izdanje ovog važnog događaja u oblasti dokumentarnog filma, koje će se održati od 21. do 24. juna 2021. godine, u mjestu La Rošel (Francuska), ali i online.

 

Radi se o inicijativi koja je fokusirana na nove dokumentarne filmove sa međunarodnim potencijalom, u bilo kojoj fazi produkcije.

 

Kroz 4 intenzivne pitching sesije i umrežavanje učesnika, autori i producenti 42 selektovana projekta dobiće mentorske kritike, sugestije, pronaći potencijalne partnere i dogovoriti nove izvore finansiranja.

 

Sunny Side of the Doc 2021 otvoren je za sve autore, producente, kreatore digitalnog sadržaja i interaktivne dizajnere koji razvijaju svoje ideje kroz formu serije, dugometražnog i kratkog dokumentarnog filma, web formata, novih medijskih narativa i multiplatformskih sadržaja sa globalnom privlačnošću u pogledu tema.

Sunny Side of the Doc realizuje se u izazovnom vremenu za filmsku industriju, koja je uzdrmana situacijom koju je donijela pandemija virusa Covid19. Društvo se suočava sa sve više kompleksnih problema i izazova, a dokumentarni film sada dobija posebno važnu ulogu u širenju razumijevanja svijeta koji nas okružuje, inspirisanju promjena i osvjetljivanju buduće društvene akcije.

 

Rok za podnošenje prijave na Sunny Side of the Doc 2021 je 22. april 2021. godine.

Detaljnije o pozivima za 2021. godinu, nagradama i načinu prijave može se pročitati ovdje.