Sunny Side of the Doc, međunarodni market za dokumentariste, poziva sve zainteresovane producente i autore filmova da se prijave na novi program Global Pitch. Radi se o inicijativi koja je fokusirana na nove dokumentarne filmove u bilo kojoj fazi produkcije i koja će se održati online, 2. i 3. februara 2021. godine.

Dvanaest istraživačkih dokumentarnih projekata biće selektovano za učešće na ovom dvodnevnom pitching programu.

Među uslovima za prijavu navodi se da je neophodno da projekat ima obezbijeđeno 10% budžeta i dokaze namjera o saradnji sa finansijerima, fondovima, distributerima, prikazivačima, sponzorima i sl. Takođe, neophodno je poslati završen trejler (2-4 minuta) ili dio iz filma, fotografije, mood board ili bilo koji sličan vizuelni prikaz projekta.

Global Pitch pokreće se u izazovnom vremenu za filmsku industriju, koja je uzdrmana situacijom koju je donijela pandemija virusa Covid19. Društvo se suočava sa sve više kompleksnih problema i izazova, a dokumentarni film sada dobija posebno važnu ulogu u širenju razumijevanja svijeta koji nas okružuje, inspirisanju promjena i osvjetljivanju buduće društvene akcije.

Rok za podnošenje prijave na Sunny Side of the Doc 2021 Global Pitch je 10. decembar 2020. godine.

Detaljnije o ovom pitch programu, načinu prijave i selekciji možete pročitati ovdje.