Otvoren je poziv za prijave na 28. izdanje Black Nights Film Festivala koji će biti održan od 8. do 20. novembra ove godine u Talinu. Istovremeno, otvoren je i poziv za prijave na podfestival za djecu i omladinu – Just Film, kao i za animirane i kratke filmove – PÖFF Shorts Festival.

Podsjećamo da je, na prethodnom izdanju Black Nights Film Festivala u Talinu, crnogorska kinematografija bila značajno zastupljena u festivalskom programu – ukupno 6 crnogorskih projekata bilo je predstavljeno u različitim selekcijama i programima, dok je Crna Gora sa zemljama regiona bila u fokusu festivala.

U glavnom takmičarskom programu premijerno su prikazana dva crnogorska filma, „Živi i zdravi“ Ivana Marinovića i „Supermarket“ Nemanje Bečanovića, dok su u industrijskom dijelu programa uspješno predstavljena dva crnogorska projekta – „Obraz“ reditelja Nikole Vukčevića u selekciji Međunarodni projekti u razvoju (International Works in Progress), kao i „Četiri sahrane i vjenčanje“ reditelja Nikole Mijovića na koprodukcijskom marketu.

 

Rok za podnošenje prijava na ovogodišnje izdanje festivala je 1. jul 2024. godine, dok je kasni rok 9. avgust.

Prijave se mogu podnijeti putem sljedećih linkova:

 

Detaljnije o festivalu u Talinu možete pronaći na https://poff.ee/en/ .