Sunny Side of the Doc, međunarodni market za dokumentariste, poziva sve zainteresovane producente i autore filmova da se prijave na program Global Pitch. Radi se o inicijativi koja je fokusirana na nove dokumentarne filmove u bilo kojoj fazi produkcije i koja će se održati online, 7. i 8. februara 2023. godine.

Dvanaest istraživačkih dokumentarnih projekata biće selektovano za učešće na dvodnevnom pitching programu Global Pitch: For Global Change, koji je ove godine fokusiran na međunarodno finansiranje i koprodukcije projekata koji se bave klimatskim promjenama i njihovim posljedicama na društvo.

Pobjednički projekat dobiće nagradu u iznosu od 3.000 eura i dvije akreditacije za Sunny Side of the Doc 2023 La Rochelle.

Global Pitch pokreće se u izazovnom vremenu za filmsku industriju. Društvo se suočava sa sve više kompleksnih problema i izazova, a dokumentarni film sada dobija posebno važnu ulogu u širenju razumijevanja svijeta koji nas okružuje, inspirisanju promjena i osvjetljivanju buduće društvene akcije.

Rok za podnošenje prijave za Global Pitch je 12. decembar 2022. godine. Uslovi za podnošenje prijava dostupni su na ovom linku.

Detaljnije o samom programu, načinu prijave i selekciji možete pročitati ovdje.