Sunny Side of the Doc, međunarodni market za dokumentariste, poziva sve zainteresovane producente i autore filmova da se prijave na novi program Global Pitch. Radi se o inicijativi koja je fokusirana na nove dokumentarne filmove u bilo kojoj fazi produkcije i koja će se održati online, 22. i 23. februara 2022. godine.

Dvanaest istraživačkih dokumentarnih projekata biće selektovano za učešće na dvodnevnom pitching programu The Global Pitch: Women’s Voices, koji je ove godine orijentisan na ženske filmske priče.

The Global Pitch pokreće se u izazovnom vremenu za filmsku industriju, koja je uzdrmana situacijom koju je donijela pandemija virusa Covid19. Društvo se suočava sa sve više kompleksnih problema i izazova, a dokumentarni film sada dobija posebno važnu ulogu u širenju razumijevanja svijeta koji nas okružuje, inspirisanju promjena i osvjetljivanju buduće društvene akcije.

Rok za podnošenje prijave za The Global Pitch 2022 je 5. januar 2022. godine. Uslovi za podnošenje prijava dostupni su na ovom linku.

Detaljnije o samom programu, načinu prijave i selekciji možete pročitati ovdje.