Otvoren je poziv za prijave na radionicu The Owl, koju organizuje Athens Film Office iz Atine. Radionica se odnosi na scenariste koja će selektovati i podržati 10 filmskih i TV scenarija afirmisanih scenarista.

Eminentni profesionalci i eksperti u ovoj oblasti pružiće svoje mentorstvo učesnicima, a među mentorima su: profesor scenarija Tom Abrams, Kristen Barnett (Head of Television, Lea Pictures), Jenny Borgars (Deputy Managing Director, Pathe UK), izvršna producentkinja Pavlina Hatoupis, profesor scenarija David Isaacs, Julien Leroux (CEO i osnivač Paper Entertainment-a), Olivia Mascheroni (agent u Verve Talent-u i Lit Agency) i mnogi drugi.

The Owl je prestižna godišnja radionica posvećena afirmisanim scenaristima koji žele da razvijaju svoje karijere na međunarodnom nivou. Nova radionica uključuje mentorstvo stručnjaka za pisanje scenarija, ali i biznis, iz SAD-a i Velike Britanije, a otvara i priliku za učešće na Marche du Film u Kanu i još mnogo drugih benefita.

Za učešće, neophodno je da aplikanti iza sebe imaju scenario za makar jedan film ili jednu epizodu TV serije, koji su distribuirani na nacionalnom nivou. Aplikanti moraju podnijeti novu radnu verziju scenarija za film ili TV seriju, koji imaju potencijala da budu adaptirani za snimanje ili da pričom budu smješteni u Grčkoj. Međunarodni odbor eksperata selektovaće scenariste pet najbolje ocijenjenih scenarija za film i scenarija za TV serije, koji će učestvovati u ovom programu.

Radionica počinje 5. oktobra 2022. godine, u Atini. Jedan-na-jedan mentorstvo nastavlja se tokom februara 2023. godine, nakon samostalnog rada na scenariju, po završetku prve sesije iz oktobra.

Formalni završetak programa The Owl planiran je za Marché du Film u okviru Kanskog filmskog festivala 2023. Do kraja radionice, učesnici će biti u prilici da svoje projekte predstave pred distributerima, finansijerima i donosiocima odluka na marketu. Nakon zatvaranje programa, dva učesnika će biti nagrađena jednomjesečnim boravkom u Grčkoj i stipendijom za finalizaciju scenarija.

Radionicu organizuje Athens Film Office u saradnji sa Filmskim centrom Grčke, uz podršku Marche du Film-a, US Ambasade u Grčkoj, Enterprise Greece-a, Aegean Airlines-a, Athens International Film Festival-a i Grčke nacionalne turističke organizacije.

Detaljnije o pozivu i prijavi možete pronaći ovdje.