Valletta Film Lab upućuje poziv filmskim autorima i producentima manjih evropskih država da prijave svoje učešće u ovom trening programu i platformi za razvoj projekata.

Valletta Film Lab programski je segment Valletta Film Festivala koji okuplja mlade i talentovane filmske stvaraoce i producente u naprednoj fazi pisanja scenarija za svoj prvi ili drugi dugometražni igrani film ili su u fazi razvoja dugometražnog dokumentarnog filma. Polaznici trening programa provešće jednu sedmicu u Valeti (Malta), najmanjem glavnom gradu u EU, gdje će razvijati svoje projekte pod mentorstvom eminentnih skript doktora, reditelja, direktora fotografije.

Radionica se odnosi i na finansiranje, produkciju, marketing i distribuciju, a sve u vezi sa projektima koji se razvijaju u okviru ovog programa. Valletta Film Lab omogućiće učesnicima da i nakon radionice, tokom razvoja projekta imaju dodatne online konsultacije sa svojim mentorima i to maksimum šest mjeseci.

Radionica za dokumentarne filmove održaće se od 18. do 23. marta 2019., dok će radionica za igrane filmove biti realizovana od 11. do 7. novembra 2019. godine.

Detaljnije informacije mogu se naći ovdje.