Program When East Meets West otvorio je poziv za prijave za naredno izdanje, koje će biti održano u Trstu u periodu između 24. i 26. januara naredne godine. WEMW će tom prilikom okupiti više od 450 profesionalaca iz svijeta filma iz čitave Evrope.

WEMW će ove godine biti održan u Trstu, jednim dijelom održavajući dosadašnju formu, a drugim dijelom online, zbog pandemije virusa Covid-19. Online aktivnosti i sastanci predviđene su za 27. i 28. januar.

Co-Production Forum posvećen je dokumentarnim i igranim filmovima u fazi razvoja sa područja cijele Evrope, a uz to će biti organizovane i mnoge druge aktivnosti. WEMW Co-Production Forum poziva sve zainteresovane da prijave svoje projekte najkasnije do 31. oktobra ove godine. Biće selektovano 20 projekata u razvoju koje karakteriše internacionalni koprodukcijski potencijal.

Detaljnije o uslovima i prijavi možete pronaći ovdje.

Podsjećamo da su crnogorski projekti “Posljednji nomad” reditelja Petra Glomazića i “Dolina spomenika” reditelja Srđana Vuletića, bili selektovani i nagrađivani tokom prethodnih izdanja ovog prestižnog koprodukcijskog foruma u Trstu.

 

 

Novo izdanje WEMW u fokus će staviti projekte i profesionalce iz Italije i Izraela, koje su odabrane kao ovogodišnje “2021 countries in focus”. WEMW 2021, i u predstojećem izdanju, ponudiće bogat program, koji uključuje pitching sesije, work-in-progress projekte, radionice, panele i okrugle stolove.

Pored Co-Production Foruma, tokom oktobra će biti organizovan i program WEMW Scouting Days, koji profesionalcima iz industrije pruža mogućnost sastajanja i detaljnijeg informisanja o programu, i to svakog ponedjeljka i utorka. Tim WEMW-a sa pružiće odgovore na pitanja, sugestije, detalje o projektima, diskusiju o idejama, informacije o programu. Zainteresovani se mogu javiti na info@wemw.it.