Program When East Meets West otvorio je poziv za prijave za naredno izdanje, koje će biti održano u Trstu u periodu između 24. i 28. januara 2022. godine. WEMW će tom prilikom okupiti više od 600 profesionalaca iz svijeta filma iz čitave Evrope.

WEMW će ove godine biti održan u Trstu, jednim dijelom održavajući dosadašnju formu, a drugim dijelom online, zbog pandemije virusa Covid-19. Drugi modul foruma realizovaće se putem WEMW digitalne platforme.

Co-Production Forum posvećen je dokumentarnim i igranim filmovima u fazi razvoja sa područja cijele Evrope, a uz to će biti organizovane i mnoge druge aktivnosti. WEMW Co-Production Forum poziva sve zainteresovane da prijave svoje projekte najkasnije do 30. oktobra ove godine. Biće selektovano 20 projekata u razvoju koje karakteriše internacionalni koprodukcijski potencijal.

Detaljnije o uslovima i prijavi možete pronaći ovdje.

Podsjećamo da su crnogorski projekti “Posljednji nomad” reditelja Petra Glomazića i “Dolina spomenika” reditelja Srđana Vuletića, bili selektovani i nagrađivani tokom prethodnih izdanja ovog prestižnog koprodukcijskog foruma u Trstu.

Novo izdanje WEMW u fokus će staviti projekte i profesionalce iz Rusije, Velike Britanije, Irske, Kanade i SAD, koje su odabrane kao ovogodišnje “2022 countries in focus”. WEMW i za naredno izdanje priprema bogat program, koji uključuje pitching sesije, work-in-progress projekte, radionice, panele i okrugle stolove, među kojima je i WEMW Slate Market kao i Inspirational Labs.